Πολιτική
Δ. Καιρίδης: “Ευρώπη και Αμερική: ένα βασικό δίπολο της εξωτερικής μας πολιτικής”
Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Σουηδικού Κοινοβουλίου, μαζί με τους υπόλοιπους Προέδρους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Δ. Καιρίδης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, συζήτησε διαδικτυακά με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson.
Όπως ανέφερε: “Μιλήσαμε για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της διαφθοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην παρέμβασή μου αναφέρθηκα στη γεωστρατηγική διάσταση της διαφθοράς. Τόνισα ότι «τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω», αναδεικνύοντας την εκτεταμένη χρήση κάθε πρόσφορου μέσου από τους γεωστρατηγικούς ανταγωνιστές της ΕΕ, οι οποίοι, μη μπορώντας να βλάψουν την Ένωση άμεσα, τη βλάπτουν έμμεσα, μέσω της διάβρωσης των δημοκρατικών μας θεσμών.
Στη συνέχεια, υποδέχθηκα στη Βουλή δεκαμελή αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Σχολής Πολέμου (National War College). Τους μίλησα για το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, τον σταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ταραγμένη περιοχή μας, τις εξελίξεις στην Τουρκία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και γενικότερα.
Κάποιοι στη Δύση θέλουν πάση θυσία και με κάθε κόστος να κρατήσουν την Τουρκία “στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”. Όμως, αυτή ακριβώς η Ιστορία, διδάσκει ότι πολύ συχνά ο κατευνασμός οδηγεί στην αποθράσυνση και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.”
[banner id=”143729″]
Continue Reading
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός