Περιφέρεια Αττικής
ΕΝΠΕ: Τηλεδιάσκεψη για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας
Αποδεκτή από το ΔΣ της ΕΝΠΕ, έγινε η πρόταση του Γ. Πατούλη να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών της χώρας, Αντιπεριφερειαρχών Υγείας αλλά και εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών Υγείας των 13 Περιφερειών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό δράσεων των Περιφερειών της χώρας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας.
Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 13.00, κατόπιν σχετικής απόφασης που ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ.
Με στόχο να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση, κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ. Πατούλη, οι 13 Περιφέρειες κλήθηκαν να αποστείλουν μέχρι και την Τετάρτη το πρωί, απόψεις και προτάσεις επί του θέματος, προκειμένου να γίνει απαραίτητη συζήτηση-επεξεργασία και ακολούθως να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κείμενο προτάσεων της ΕΝΠΕ, το οποίο θα αποσταλεί στην κεντρική διοίκηση.
Στην εισήγησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως κάθε Περιφέρεια έχει διαφορετική υγειονομική συμπεριφορά, και τόνισε την ανάγκη να γίνει πλήρης χαρτογράφηση όλων των υγειονομικών συνθηκών και αναγκών σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, προκειμένου οι Περιφέρειες να έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας. Προς αυτή την κατεύθυνση επισήμανε τη σημασία να ενισχυθούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας, προκειμένου να περιοριστεί ο κορεσμός των νοσοκομειακών δομών και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι αρμόδιες διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών.
«Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια και να βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά την προσπάθεια του κεντρικού κράτους, είναι να αποκεντρώσουμε ρόλους και αρμοδιότητες στο πλαίσιο και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
-
Γενικά άρθρα2 ημέρες ago
Το μεγαλύτερο τούνελ στην Αττική – Ποια διαδρομή θα εξυπηρετεί
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής