Οικονομία
Μέχρι 31 Μαρτίου θα ισχύουν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ
Μετά τις ουρές δόθηκε παράταση
Μεγάλο πρόβλημα με ουρές και ταλαιπωρία ασφαλισμένων παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και ειδικότερα στα τμήματα μητρώου, λόγω της προσέλευσης πολιτών που ήθελαν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.
Για να εξομαλύνει την κατάσταση η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε ντην παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων που λήγουν 28 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των θεωρήσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα. Αυτό οφείλεται κυρίως:
1. Στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας
2. Στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων (δεδομένου ότι οι ετικέτες αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών).
3. Στη μεγάλη προσέλευση ασφαλισμένων για θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει καταρχήν τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια. (Εγκ. ΙΚΑ 78/2002, Γ.Ε Α11/45/103-2006)
Προωθείται μείωση των ημερών ασφάλισης για θεώρηση
Τέλος, η διοίκηση ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις1 εβδομάδα ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα2 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής