Οικονομία
“Καταστροφική κάθε σκέψη αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά”
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, με αφορμή τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών κας Ν. Βαλαβάνη, αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε «κοσμοπολίτικα» νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη επισημαίνει τα εξής: “Το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των Κυκλάδων «κοσμοπολίτικα» ή μη, αποτελεί στήριξη της νησιωτικότητας, αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολό τους, αναγνώριση της ανάγκης εξισορρόπησης του υψηλού μεταφορικού ισοδυνάμου για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο αλλά και για τους 12 μήνες του χρόνου.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το τουριστικό προϊόν αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας και το κράτος υποχρεούται να βοηθάει προορισμούς «πρωταθλητές» να κάνουν «παγκόσμια ρεκόρ» και όχι να τους βάζει τρικλοποδιές, υπονομεύοντας τη προσπάθειά τους.
Η Ομοσπονδία μας, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της, σε οποιαδήποτε σκέψη αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ έστω και σε ένα Ελληνικό νησί, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον τουρισμό και το εμπόριο, όχι μόνο για τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν