Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
10.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

    Αυξήσεις στα επιτόκια προ των πυλών

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Oι επερχόμενες εθνικές εκλογές δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο προκειμένου η χώρα να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής, παρά την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 200 μονάδες βάσης, «απέχουμε ακόμη από την κορύφωση των επιτοκίων».

    Ειδικότερα για την περαιτέρω πορεία των επιτοκίων, εκτίμησε ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών, της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Με βάση τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες ενδείξεις, απέχουμε ακόμα από την κορύφωση των επιτοκίων. Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός αύξησης και το τελικό επίπεδο των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των συνθηκών του πληθωρισμού και του προϊόντος, τις οποίες θα αξιολογούμε από συνεδρίαση σε συνεδρίαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

     

    [banner id=”143729″]

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ