Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026

    Νέα ρωσική επίθεση με drones στο Χάρκοβο: Τουλάχιστον 32 τραυματίες

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέα ρωσική επίθεση με drones στο Χάρκοβο τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στη τρίτη συνεχόμενη νύχτα χτυπημάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η επίθεση χαρακτηρίστηκε «μαζική» και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές.

    Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι η επίθεση έγινε με τουλάχιστον 11 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ενώ ένα εννιαώροφο κτίριο υπέστη άμεσο πλήγμα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

    «Ο αριθμός των τραυματιών στο Χάρκοβο ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 32», ανέφερε.


    Μπαράζ επιθέσεων τις προηγούμενες ημέρες

    Τις δύο προηγούμενες νύχτες, ρωσικά πλήγματα —κυρίως με πυραύλους— σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μίας 17χρονης.

    Ο δήμαρχος της πόλης, Ιχόρ Τερέχοφ, δήλωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ότι ακούγονταν συνεχείς εκρήξεις από «εχθρικά drones» και πως οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης κινητοποιήθηκαν άμεσα.


    Κλιμάκωση ενόψει χειμώνα

    Από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία στοχοποιεί συστηματικά στρατηγικές και αστικές υποδομές της Ουκρανίας. Το νέο κύμα επιθέσεων φαίνεται να συνδέεται με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, καθώς η Μόσχα εντείνει πλήγματα σε ενεργειακές δομές, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν.

    Το Κίεβο, από την πλευρά του, έχει αυξήσει τις επιθέσεις σε διυλιστήρια, αποθήκες καυσίμων και ενεργειακές εγκαταστάσεις στη ρωσική επικράτεια, στο πλαίσιο επιχειρησιακής αντεπίθεσης.


    Προώθηση ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο

    Στο πεδίο των χερσαίων επιχειρήσεων, η Ρωσία συνεχίζει την προέλασή της στις βόρειες ζώνες του Χαρκόβου. Ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι καταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό, διαμηνύοντας πως σχεδιάζεται επίθεση «σε βάθος» στην περιφέρεια.

    Η Μόσχα εξακολουθεί να θέτει ως προϋπόθεση για κατάπαυση του πυρός την εκχώρηση ουκρανικών εδαφών – όρο που η κυβέρνηση Ζελένσκι χαρακτηρίζει «de facto συνθηκολόγηση» και απορρίπτει.


    Αναστολή πτήσεων στη νότια Ρωσία

    Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμιο της περιφέρειας Κρασνοντάρ, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

    Χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν εκρήξεις στην περιοχή, όπου βρίσκονται μεγάλης σημασίας ενεργειακές εγκαταστάσεις, όπως το πετρελαϊκό λιμάνι στη Ναβρασίσκ και μεγάλο διυλιστήριο.
    Το πρακτορείο Reuters σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα περιστατικά.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ