Ειδήσεις
Κορωνοϊός – Γαλλία: Ξεκινά η χαλάρωση των περιορισμών – Πώς θα γίνει [Βίντεο]
Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη Γαλλία λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα πολλών φάσεων για το άνοιγμα, αρχής γενομένης από το Σάββατο και επόμενα «ορόσημα» στις 15 Δεκεμβρίου, την περίοδο 24-31 Δεκεμβρίου και τις 20 Ιανουαρίου.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε. «Οι προσπάθειές όλων μας απέδωσαν (…) Επιβραδύναμε την κυκλοφορία του κορωνοϊού, αλλά παραμένει πολύ υπαρκτός στη Γαλλία, όπως και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο (…) πρέπει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Adresse aux Français. https://t.co/KEZgRXbpZb
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) November 24, 2020
Ο Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».
Τι θα αλλάξει: Οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν από το Σάββατο. Από την ίδια ημέρα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου οι εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.
Επίσης, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα.
Κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν από τις 15 Δεκεμβρίου. Από τότε θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ.
Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.
Περίπου στις 20 Ιανουαρίου, μετά την περίοδο των γιορτών, θα εξεταστεί αν μπορούν να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα.
Όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, αν τα κρούσματα παραμείνουν κάτω από 5.000 την ημέρα θα ανοίξουν χώροι άθλησης, εστιατόρια και θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα σχολεία επίσης θα επιστρέψουν στους συνήθης ρυθμούς τους, με φυσική παρουσία των μαθητών.
Δεκαπέντε ημέρες αργότερα θα εξεταστεί και το άνοιγμα των πανεπιστημίων, επίσης με φυσική παρουσία των φοιτητών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός