Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
13.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Ρωσία – Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση με drones

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε πετροχημικό εργοστάσιο στην πόλη Στερλίταμακ, στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκαλώντας την κατάρρευση τμήματος των εγκαταστάσεων και αναστάτωση στην περιοχή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών μέσω Telegram, το περιστατικό σημειώθηκε σε εργαστήριο επεξεργασίας υδάτων του εργοστασίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ σωστικά συνεργεία και πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να αποτρέψουν περαιτέρω κινδύνους.

    Από έρευνα για τα αίτια σε υποψίες τρομοκρατίας

    Αρχικά οι αρχές της πόλης, που αριθμεί περίπου 280.000 κατοίκους και βρίσκεται στα Ουράλια όρη, ανέφεραν πως τα αίτια της έκρηξης «ερευνώνται». Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, σε νεότερη ενημέρωση, έγινε λόγος για «τρομοκρατική επίθεση» με drones.

    Η Στερλίταμακ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.400 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, γεγονός που εντείνει τα ερωτήματα για το πώς θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίθεση σε τόσο μεγάλο βάθος εντός ρωσικού εδάφους.

    Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

    Οι αρχές του Μπασκορτοστάν έχουν θέσει σε υψηλή επιφυλακή τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, ενώ ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν πράγματι επρόκειτο για επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή για βιομηχανικό ατύχημα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ