Κοινωνία
Η Εορτή του Αγ. Στεφάνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Με λαμπρότητα και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σαφράμπολη Νέας Ιωνίας.
Πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του αλλά και το πάνσεπτο τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα εντός του Ναού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου στη Σαφράμπολη Νέας Ιωνίας διακρίνεται για την ιστορική του σημασία, αφού εκτός από μοναδικός στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αποτελεί αντίγραφο του Ιερού Ναού Θεοδωρουπόλεως της Μ. Ασίας, εκ του οποίου οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, μετέφεραν ως μεγίστη ευλογία και πνευματική κληρονομιά το Ιερό Λείψανο, την δεξιά κνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και το εναπέθεσαν στο νέο περικαλλή Ιερό Ναό που ανήγειραν στη Νέα Σαφράμπολη της Νέας Ιωνίας, βάσει του σχεδίου του Ναού του Αγίου Στεφάνου της πατρίδας τους για να θυμίζει σε όλους τις ένδοξες ρίζες τους και την αλησμόνητη ιστορία τους.
Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, κάνοντας λόγο για τους Μάρτυρες της Αγίας μας Εκκλησίας, οι οποίοι, ως γνήσιοι φίλοι του Χριστού, αποτελούν τα σταθερά θεμέλια της Πίστεως μας. Ο Άγιος Πρωτομάρτυρας Στέφανος, μιμούμενος το πάθος του Χριστού, έγινε ο πρώτος μεταξύ των Μαρτύρων και αποτελεί τον «Σημαιοφόρο», αλλά και το κατεξοχήν σύμβολο ολόκληρης της μαρτυρικής Χριστιανοσύνης.
Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα.
Με μεγάλες μοναδικές προσφορές, δωροεπιταγές και δώρα για όλη την οικογένεια.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν