Κοινωνία
Φόρος τιμής σε κάθε δολοφονημένη γυναίκα από το Δήμο Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.
Με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ω. στο Μνημείο Ηρώων σήμερα Τρίτη 8/3, στις 18:30 θα στηθεί μνημείο με τα ονόματα των 17 γυναικών που δολοφονήθηκαν εντός του 2021 και θα υπάρχουν συμβολικά ισάριθμα ζευγάρια γυναικεία παπούτσια.
Ο Δήμος Ωρωπού συμμετέχει στο Κίνημα Strong Me και την πανελλαδική εκδήλωση με τη συμμετοχή 31 Δήμων.
“Η σημερινή μέρα, είναι ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την ισότιμη παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
Χρόνια πολλά λοιπόν σ΄όλες τις γυναίκες του κόσμου, στη μάνα, στη σύζυγο, στην κόρη, στην αδελφή, στην συνάδελφο, στη γυναίκα της πόλης και του χωριού.
Ειδικά αυτές τις ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία η σκέψη μας είναι κοντά στις γυναίκες και στις μάνες που δοκιμάζονται φοβισμένες στα χαλάσματα και στα καταφύγια.
Οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Έχουμε να κάνουμε πολλά για μία κοινωνία με περισσότερη ισότητα, σεβασμό και δικαιοσύνη.”, αναφέρει σχετικά.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ