Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
24.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026

    Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει 24 Απριλίου – Επίδομα 500€ για παιδί

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», καθώς στις 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την εγγραφή επιμελητών και επιμελητριών, με στόχο τη φροντίδα βρεφών και νηπίων σε όλη τη χώρα.

    Το πρόγραμμα προβλέπει οικονομική ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί, με βασικό κριτήριο το ατομικό εισόδημα της μητέρας, ενώ οι όροι συμμετοχής καθορίζονται με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

    Τα εισοδηματικά κριτήρια

    Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται:

    Έως 24.000 ευρώ για ένα παιδί
    Έως 27.000 ευρώ για δύο παιδιά
    Χωρίς εισοδηματικό όριο για τρία παιδιά και άνω

    Το μέτρο απευθύνεται σε εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες μητέρες, αλλά και για πρώτη φορά σε φοιτήτριες και σπουδάστριες μητέρες.

    Στόχος η στήριξη της οικογένειας

    Όπως δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά πανελλαδικά και έχει στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των γονέων.

    Η δράση επιδιώκει να διασφαλίσει ότι η φροντίδα των παιδιών δεν θα αποτελεί εμπόδιο για την εργασία ή τις σπουδές, ενισχύοντας παράλληλα την οικογένεια και την κοινωνική συνοχή.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ