Κοινωνία
Κοινωνικές δομές αντιμέτωπισης της φτώχειας

O Δήμος Ιλίου, σε σύμπραξη με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ», έναν εξαιρετικά έμπειρο και ευαίσθητο απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες φορέα, ο Δήμος προχώρησε στη σύσταση του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
Με τη σύμπραξη αυτή, ο Δήμος επιχειρεί να ανακουφίσει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως άνεργοι, άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑμεΑ.
To πρόγραμμα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Παρέμβασης, υποστηρίζεται από τις εξής δομές:
•Γραφείο Διαμεσολάβησης, το οποίο διενεργεί την πρώτη επαφή με τους ωφελούμενους και καταγράφει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, προωθώντας τους στη συνέχεια τους προωθεί στις κατάλληλες δομές.
•Τράπεζα Χρόνου, μέσω της οποίας πραγματοποιείται ανταλλαγή υπηρεσιών ή/και αγαθών μεταξύ εθελοντών, με μοναδική μονάδα συναλλαγής το χρόνο και νόμισμα την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).
•Κοινωνικό Παντοπωλείο, η συνέχεια του ήδη πετυχημένου Παντοπωλείου του Δήμου Ιλίου με σκοπό τη δωρεάν παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών ατομικής υγιεινής και ψυχαγωγίας, προϊόντα που προέρχονται από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων.
•Κοινωνικό Συσσίτιο, το οποίο προσφέρει σε καθημερινή βάση σίτιση σε άπορους, άνεργους, άστεγους κατοίκους του Δήμου.
•Κοινωνικό Φαρμακείο, μέσα από το οποίο παρέχονται δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε άτομα που στερούνται φαρμακευτικής κάλυψης.
Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθητοποίηση αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, καλούμε όλους να συνδράμουν είτε ως δωρητές είτε ως εθελοντές σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που επιχειρείται στο Δήμο Ιλίου.
Η λειτουργία του προγράμματος εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν