Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, από ομάδα αγνώστων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 20:00, έξι άτομα εκτόξευσαν 6–7 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς το κτήριο του ΑΤ και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ζημιές αλλά χωρίς τραυματισμούς
Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν υλικές φθορές σε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες. Επίσης, σημειώθηκε εμπρησμός κάδου απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Θήρας.
Έρευνα της ΕΛΑΣ – 14 προσαγωγές
Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 14 προσαγωγές υπόπτων:
-
12 άτομα οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια στη ΓΑΔΑ
-
2 άτομα στο ΑΤ Κυψέλης
Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και καταγραφές καμερών ασφαλείας.