Κυριακή, 12 Απριλίου, 2026
18.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Απριλίου, 2026

    Στην τελική ευθεία ο Ε65: Παραδίδεται το καλοκαίρι του 2026 – Οι νέοι χρόνοι διαδρομής

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Ε65, που θα συνδέσει άμεσα την Αθήνα με τη Μακεδονία.

    Το τελευταίο τμήμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι του 2026, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους μετακίνησης και αλλάζοντας τον χάρτη των οδικών μεταφορών.

    Πρόκειται για το υπό κατασκευή τμήμα μήκους 45 χιλιομέτρων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 136 χιλιόμετρα, στο τμήμα από την Ανθήλη έως την Καλαμπάκα.

    Το κρίσιμο κομμάτι που απομένει για την πλήρη λειτουργία του Ε65 είναι η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος, το οποίο θα ενώσει τον ανισόπεδο κόμβο Τρικάλων με το μεσαίο τμήμα του Ε65 Ξυνιάδα – Τρίκαλα που βρίσκεται σε λειτουργία από το Δεκέμβριο του 2017, συνδέοντας τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό και αναβαθμίζοντας ουσιωδώς την οδική συνθήκη στην περιοχή.

    Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 181,5 χιλιομέτρων σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε όλο το μήκος του, ενώ μόνο στο βόρειο τμήμα του έχουν κατασκευαστεί μεταξύ άλλων 23 γέφυρες, δυο σήραγγες (στο 137ο χλμ. και στο 176ο χλμ.) και έξι ανισόπεδοι κόμβοι, ξεπερνώντας τα φυσικά εμπόδια και την ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής.

    Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εργασίες δείχνουν να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι η διαγράμμιση του οδοστρώματος και η τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης.

    Το έργο θα φέρει εντυπωσιακή μείωση στους χρόνους ταξιδιού, με τη διαδρομή Αθήνα – Γρεβενά και Αθήνα – Μέτσοβο να απαιτεί περίπου 4 ώρες, τη διαδρομή Αθήνα – Κοζάνη 4 ώρες και 30 λεπτά, ενώ τη διαδρομή Αθήνα – Καστοριά περίπου 4 ώρες και 35 λεπτά.

    Τα Τρίκαλα θα απέχουν λιγότερο από 3 ώρες από την πρωτεύουσα, ενώ η Καρδίτσα μόλις 2 ώρες και 35 λεπτά. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η μείωση στον χρόνο της διαδρομής Λαμία – Εγνατία Οδός, η οποία από περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά περιορίζεται σε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.

    Την ίδια στιγμή, ο ολοκληρωμένος πλέον Ε65 αλλάζει και τον ευρύτερο χάρτη των μεταφορών, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με αυτό του Βόλου και μειώνοντας έως και δύο ώρες τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από τον Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ