Κεντρικό Θέμα
Eπιστροφή ενοικίου: Έρχεται απόφαση για διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ
Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Newsroom», έδωσε νέες διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.
«Αυτό είναι πλέον είναι ένα μόνιμο μέτρο και όχι έκτακτο το οποίο θα υπάρξει μόνο φέτος και το οποίο μετά θα σταματήσει» είπε. Και συνέχισε λέγοντας πως « η επιστροφή του ενοικίου που θα δίνεται κάθε Νοέμβριο από εδώ και πέρα και αυτό θα αντιστοιχεί στο 1/12 .Κανονικά δεν χρειάζεται καμία αίτηση για την επιστροφή ενοικίου. Εάν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός του μισθωτηρίου (Κωδικός 081) στη φορολογική δήλωση, τότε δεν χρειάζεται να γίνει κάποια αίτηση. Αν όμως δεν έχει συμπληρωθεί ο Κωδικός 081 στην φορολογική δήλωση, τότε μπορούν φέτος οι πολίτες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με μία τροποποιητική δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα να συμπληρωθεί ο αριθμός μισθωτηρίου, προκειμένου να είναι εύκολη η ταυτοποίηση της μισθωτικής σχέσης και να δοθεί το επίδομα ενοικίου στους δικαιούχους ».
Επίσης προανήγγειλε πως θα εκδοθεί απόφαση προκειμένου να κάνει διασταυρώσεις η ΑΑΔΕ για το μέτρο της επιστροφής ενοικίου. « Θα υπάρξει σχετική απόφαση το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξει κατάλληλη διασταύρωση στοιχείων των μισθωτών με των εκμισθωτών και να εντοπιστούν οι ενεργές μισθώσεις.
Έτσι κανένας συμπολίτης που δικαιούται αυτή τη σημαντική ενίσχυση για τον προϋπολογισμό της οικογένειας του δεν θα μείνει εκτός και θα μπορέσει να τη λάβει τον Νοέμβριο όπως έχουμε πει. Οπότε είναι δύο τα πράγματα:
-μέχρι 30/9 θα πρέπει να συμπληρωθεί για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα στη φορολογική δήλωση το κατάλληλο πεδίο το 081 με τροποποιητική δήλωση άνευ κυρώσεων.
-και εάν δεν υπάρξει αυτή η δυνατότητα για κάποιον λόγο τότε η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε κατάλληλες διασταυρώσεις στοιχείων μισθωτών και εκμισθωτών προκειμένου να μπορέσουμε με την μισθωτική σχέση που υπάρχει να μπορέσει να δοθεί πίσω η επιστροφή ενοικίου ».
Η ελληνική πολιτεία και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θέλουν όλοι οι δικαιούχοι (περίπου 1.200.000) να λάβουν αυτή τη σημαντική ενίσχυση, τόνισε. «Κάθε συμπολίτης μας που δικαιούται την επιστροφή ενοικίου θα την λάβει» είπε μεταξύ άλλων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα7 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός