Κεντρικό Θέμα
Περιουσίες στο σφυρί
Σε σαφάρι για την είσπραξη ληξιπρόθεσμών χρεών προς το δημόσιο έχουν επιδοθεί οι εφορίες όλης της χώρας σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα δημόσια έσοδα και να εισπραχθεί έστω και ένα μικρό μέρος των 60 δις που υπολογίζεται ότι είναι τα χρέη προς το κράτος.
Είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ πως οι ρυθμίσεις χρεών που τέθηκαν σε εφαρμογή τους προηγούμενους μήνες θα ήταν η τελευταία ευκαιρία, παρά τους δυσμενείς όρους τους, για τους οφειλέτες δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων ώστε να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους πριν χρησιμοποιηθούν τα μεγάλα… μέσα εννοώντας τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά ακόμα και την φυλάκιση.
Και πραγματικά το τελευταίο διάστημα οι ΔΟΥ έχουν εντατικοποιήσει τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες εκείνους που ακόμα δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. Σε κυνήγι οφειλετών έχουν επιδοθεί, όπως έχουμε ξαναγράψει, και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να κλείσει λίγο η τρύπα του 2013. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ενεργοποίηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στο οποίο θα διαβιβάζονται στο εξής οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Διαβάστε στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Χ-τύπος που κυκλοφορεί στα περίπτερα των βορείων προαστίων από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου:
• Ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι εφορίες για να βάλουν στο χέρι χρήματα οφειλετών του δημοσίου. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και ποιες περιπτώσεις προστατεύονται
• Τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες για να βγούν από το μάτι του κυκλώνα.
• Ποια άδικη ρύθμιση στραγγαλίζει υγιείς επιχειρήσεις οδηγώντας σε απολύσεις και λουκέτα
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις1 εβδομάδα ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές