Κεντρικό Θέμα
Λαϊκά αποχωρητήρια σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας
Ιδιαίτερα οξύ είναι το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα με τις κινητές χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές της Αθήνας και του Πειραιά.
Η καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη μίσθωση και παροχή υπηρεσιών με τις τουαλέτες αλλά και τα χρέη που υπάρχουν στον προηγούμενο προμηθευτή έχουν αφήσει τις λαϊκές χωρίς τουαλέτες. Όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές είναι μεγάλο, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να εκτελέσουν τις φυσικές τους ανάγκες και αν υπάρχουν καταστήματα ή δημοτικές τουαλέτες έχει καλώς, αλλιώς πάρκα και αυλές μετατρέπονται σε αποχωρητήρια με όλους τους κινδύνους που κρύβει αυτό για τη δημόσια υγεία.
Στη Νέα Ιωνία όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, έχουν γίνει επαφές της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους των εμπόρων προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς σε κάποιες περιοχές η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Η σύσταση της δημοτικής αρχής προς τους εμπόρους ήταν να νοικιάσουν προσωρινά οι ίδιοι απευθείας τουαλέτες αν και πληρώνουν για να έχουν αυτήν την υπηρεσία μέσω του Οργανισμού λαϊκών Αγορών. Πάντως, ήδη οι έμποροι στη λαϊκή της Αλσούπολης προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε αυτήν τη λύση όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος. Από εκεί και πέρα η μεγάλη λαϊκή του κέντρου της πόλης (οδός Κώστα Βάρναλη) εξυπηρετείται από τις δημοτικές τουαλέτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, ενώ λύση δίνουν και τα καφενεία που υπάρχουν εκεί.
Πιο οξυμμένο είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιδημάρχου, στη λαϊκή του Περισσού το Σάββατο και στη λαϊκή της Νέαπολης την Πέμπτη, όπου κάποιοι καταφεύγουν στα παρακείμενα πάρκα και πλατείες. Ο κ. Τσομπάνογλου μας είπε πως ο Δήμος έδωσε μια προσωρινή λύση μέσω συνεργασίας του με εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι σε μια πιο μόνιμη βάση. Ο ίδιος έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης απ’ όπου πήρε αόριστες διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί.
Ενημέρωση για το θέμα έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος το έθεσε σε πρόσφατη συνάντησή του με τους Προέδρους των σωματείων των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Νέας Ιωνίας. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε πως οι γειτονιές που φιλοξενούν λαϊκές αγορές έχουν σοβαρό πρόβλημα και είπε πως ο Δήμος προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με δικά του μέσα.
• Βάζουν το χέρι στην τσέπη οι παραγωγοί στο Ηράκλειο
To www.xtypos.gr βρέθηκε στην κεντρική λαϊκή αγορά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτου την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Εκεί διαπιστώσαμε πως υπήρχαν έξι χημικές τουαλέτες, καθώς, όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι τους οι επαγγελματίες πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη του την εταιρεία μέχρι να λυθεί η εκκρεμότητα με το διαγωνισμό. Το ίδιο γίνεται όπως μας είπαν και στις υπόλοιπες λαϊκές αγορές του Ηρακλείου όπου υπάρχουν κανονικά χημικές τουαλέτες. Βέβαια εδώ πρέπει να τονιστεί πως οι επαγγελματίες ήδη πληρώνουν εισφορά στον Οργανισμό λαϊκών αγορών για να προσφέρεται αυτή η υπηρεσία.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν