Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Δικαστικό γαϊτανάκι για την κεραία στην πλατεία Τσαλδάρη

Published

on

Στο δρόμο βγήκαν πάλι κάτοικοι στη συνοικία της Νεάπολης στη Νέα Ιωνία για την κεραία που βρίσκεται εγκατεστημένη σε ταράτσα πολυκατοικίας στην πλατεία Τσαλδάρη.
Το ραντεβού είχε δοθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία, όπου συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες μια προσπάθεια για την απομάκρυνση της κεραίας με τη συμπαράσταση του Δήμου. Στη συγκέντρωση της Κυριακής το παρών έδωσαν και οι Διευθυντές των δύο Δημοτικών Σχολείων, του 11ου και 15ου, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κεραία  ο κ. Σταύρος Χρανιώτης και ο κ. Κωνσταντίνος Πρέντζας αντίστοιχα. Και οι δύο δήλωσαν στον Χ-τύπο πως συμπαραστέκονται ενεργά στον αγώνα των κατοίκων αλλά και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων που στεγάζονται στο συγκρότημα της οδού Μηδείας (δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία).  Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Φώτης Τσομπάνογλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φίλιππα Αθυμαρίτου, Σπύρος Βανδώρος και Αναστασία Δημητσάνου. Ο Δήμαρχος και η κα Αθυμαρίτου ενημέρωσαν  τους κατοίκους για τις δικαστικές ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος. Βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι με τις απορίες και τη δυσπιστία κάποιων από τους παριστάμενους κατοίκους που ζητούσαν διευκρινήσεις. “Κάναμε σε λίγους μήνες ό,τι δεν είχε γίνει επί 15 χρόνια… αλλά επειδή υπάρχει θέμα αμφισβήτησης αν νομίζετε ότι ο Δήμος δεν κάνει αρκετά, μπορείτε να κάνετε δικές σας ενέργειες” τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο Δήμαρχος που κάλεσε τους κατοίκους αν το επιθυμούν να έρθουν στο δημαρχείο και να μιλήσουν με τη δικηγόρο του Δήμου.

 

• Που βρίσκεται σήμερα το θέμα

Σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση που έχουμε από το Δήμο Νέας Ιωνίας, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Βόρειου Τομέα  έχει κριθεί αυθαίρετη η κεραία και έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην εταιρεία. Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  η Προσωρινή Διαταγή του Δήμου κατά της εταιρείας για την αφαίρεση της κεραίας. Την ίδια ημέρα εκδόθηκε απόφαση της Περιφέρειας για την κατεδάφιση της κεραίας στις 10 Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο η εταιρεία κατέθεσε αίτηση προσωρινής διαταγής κατά του Δήμου για αναστολή κατεδάφισης τη κεραίας που συζητήθηκε στις  9 Ιανουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο που την έκανε δεκτή μέχρι την έκδοση της αποφάσεως του Συμβουλίου Αναστολών. Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Αναστολών του Διοικητικού Εφετείου στις 18 Ιανουαρίου και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.  Επίσης, εκκρεμεί η συζήτηση αίτησης ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο της εταιρείας κατά του Δήμου για τη μη κατεδάφιση της κεραίας. Τέλος στις  30 Μαΐου συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (ασφαλιστικά μέτρα) του Δήμου κατά της εταιρείας για αφαίρεση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας.     

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ