Κεντρικό Θέμα
Κινητοποίηση αγανακτισμένων πολιτών στη Νέα Ιωνία
Την αντίθεσή τους στο ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ αλλά και συνολικότερα στην εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και τρόϊκας βροντοφώναξαν τα μέλη των Επιτροπών ενάντια στο χαράτσι Πευκακίων -Περισσού και Καλογρέζας σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στη Νέα Ιωνία.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τις πορείες των δύο Επιτροπών από Πευκάκια (6ο Λύκειο) και Καλογρέζα (9ο Δημοτικό Σχολείο) που κατέληξαν στην πλατεία Σημηριώτη. Αφού παρέμειναν εκεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν όλοι μαζί μια πορεία επί της Λεωφόρου Ηρακλείου στο κέντρο της Νέας Ιωνίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιραζόταν στους πολίτες ανακοίνωση διαμαρτυρίας των δύο Επιτροπών στην οποία απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής σε αυτό το κίνημα αντίστασης πληρωμής στα χαράτσια της κυβέρνησης αλλά και συντονισμού με κάθε συλλογικότητα που δρα προς αυτήν την κατεύθυνση. “Παιδεία- Υγεία-Ρεύμα Δεν είναι Εμπορεύσιμα. Ανήκουν στο λαό. Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε. Τους ανατρέπουμε” ήταν το κυρίαρχο σύνθημα της κινητοποίησης.
• Δύο Επιτροπές με ευρύτερους πολιτικούς στόχους
Οι δύο Επιτροπές συνεδριάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση και ήδη μετράνε αρκετές δεκάδες μέλη. Ο Χ-τύπος μίλησε με δύο εκ των πιο δραστήριων μελών τους, τον κ. Γιάννη Πέντα (Καλογρέζα) και τον κ. Οδυσσέα Μουτάφη (Πευκάκια- Περισσός). Και οι δυο μας εξήγησαν πως οι Επιτροπές συστάθηκαν με αφορμή το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά πλέον έχουν εξελιχθεί σε κινήματα αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση. “Έχουμε δηλώσει συνειδητή πολιτική ανυπακοή στην πολιτική αυτή” δηλώνει ο κ. Πέντας που τονίζει πως η Επιτροπή έχει θέσει τρεις βασικούς στόχους: τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης, την αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική και τη σύσταση ενός κυττάρου άμεσης δημοκρατίας με τη συμμετοχή πολιτών από τα κάτω.
Σε ανάλογο κλίμα και ο κ. Μουτάφης μας δήλωσε τα εξής: “Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ του….μόνο με οργανωμένη αντίσταση μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική του μαύρου μετώπου”. Ο κ. Μουτάφης απηύθυνε και κάλεσμα προς όλες τις επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή για συμπαράταξη και συντονισμό δράσεων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν