Κεντρικό Θέμα
Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
Χθες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια αποδοκίμασαν , τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ο οποίος επισκέφθηκε αυτό το επίκεντρο των φοιτητικών διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, παρόλο που το εν λόγω πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης συμφώνησε σε άλλες 48 ώρες διαπραγματεύσεων για να μπει τέλος σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό διαμαρτυρίας που έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις του.
Η επίσκεψη του Τζόνσον, για την οποία ο ίδιος είπε ότι έχει στόχο να υποστηριχθούν εβραίοι φοιτητές που εκφοβίζονται από μερικούς αντιισραηλινούς διαδηλωτές, έλαβε χώρα λίγο αφού το πανεπιστήμιο παρέτεινε, από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Παρασκευής, την προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας για τη διάλυση του καταυλισμού που έχει φθάσει να συμβολίζει το κίνημα διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη.
Μερικές από τις διαμαρτυρίες στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις αντιμετωπίσθηκαν με επίδειξη ισχύος από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.
Χθες, Τετάρτη, στο Τέξας, μέλη της πολιτειακής αστυνομίας των αυτοκινητοδρόμων με ειδική εξάρτυση για την καταστολή ταραχών, καθώς και έφιπποι αστυνομικοί, διέλυσαν μια διαδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και συνέλαβαν 20 άτομα.
Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας έκλεισε την πανεπιστημιούπολή του και ζήτησε από την αστυνομία του Λος Άντζελες να διαλύσει μια διαδήλωση. Η αστυνομία συνέλαβε φοιτητές οι οποίοι παραδόθηκαν ειρηνικά ένας-ένας, ώρες αφού η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης, η οποία είχε διαλύσει ένα καταυλισμό, είχε ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας του Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές.
Άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο Αν Άρμπορ, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) στο Κέμπριτζ και στο California State Polytechnic στο Χάμπολτ.
Οι διαδηλωτές φοιτητές ζητούν από τα πανεπιστήμια να πάρουν περιουσιακά στοιχεία τους από το Ισραήλ και να επιδιώξουν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να περιοριστούν τα ισραηλινά πλήγματα στους παλαιστίνιους αμάχους.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός