Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
14 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Τον Ατάλ κρατάει στην πρωθυπουργία ο Εμανουέλ Μακρόν – Τεταμένο το κλίμα

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, ζητώντας του στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας να παραμείνει στη θέση του ο Ατάλ μέχρι να «ξεπεραστεί κάθε αδιέξοδο», ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης.

    «Το πολιτικό μου στρατόπεδο δεν έχει πλειοψηφία απόψε», δήλωσε ο Ατάλ κατά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής, προαναγγέλλοντας ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Ατάλ την Κυριακή κατέστησε σαφές ότι διαφωνούσε με την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει αιφνιδιαστικές εκλογές.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας οι σχέσεις Μακρόν -Ατάλ επιδεινώθηκαν.

    Η εφημερίδα Le Monde αναφέρεται σε σκηνές «ζήλειας» του Μακρόν στον οποίο φέρεται να μην άρεσε καθόλου που ο Ατάλ ανέλαβε την καμπάνια και την έφερε εις πέρας.

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ίδιο τεταμένο κλίμα επικράτησε και με τον πρώην πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επίσης εξελέγη βουλευτής της κεντροδεξιάς παράταξης.

    [banner id=”260948″]

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ