Τα αποτελέσματα και η επόμενη αγωνιστική στους 2 Ομίλους της Κατηγορίας
Πρεμιέρα στην Α΄ ΕΠΣ Αθηνών
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το Ηράκλειο, στον 2ο όμιλο της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών, καθώς επικράτησε με 3 – 1 του Ηρακλή Περιστερίου. Με το ίδιο σκορ νίκησε και ο Απόλλων Σμύρνης τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης για τον ίδιο όμιλο.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος Α Κατηγορίας (1η αγωνιστική)
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1-0
ΛΥΚΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 0-2
ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ – ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ 2-1
ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ 1-2
ΡΟΥΦ – ΠΟΨ ΡΟΥΦ 3-0
ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ 2-1
ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ 2-1
ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΤΤΙΚΟΣ 1-1
2ος Όμιλος Α Κατηγορίας (1η αγωνιστική)
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ 0-1
ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1-1
ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 3-1
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 1-1
ΤΡΑΧΩΝΕΣ – ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ 2-0
ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ 2-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕΤ/ΣΗΣ 3-1
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡ/ΡΙΟΥ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 1-2
1ος Όμιλος Α Κατηγορίας (2η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημερομηνία
ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 27/09/
ΑΤΤΙΚΟΣ – ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΡΟΥΦ 27/09
ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΤΑΥΡΟΥ Β΄ 27/09
ΠΟΨ – ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 27/09
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΡΟΥΦ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 27/09
ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ – ΛΥΚΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ 28/09 (11:00)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣ. – ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ ΙΛΙΟΥ 28/09
ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Β΄ 28/09
2ος Όμιλος Α Κατηγορίας (2η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημερομηνία
ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜ. – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 27/09
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 27/09/
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡ/ΡΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ 27/09/
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ 27/09
ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 28/09 11:00
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕΤ/ΣΗΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΕΤ/ΣΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ 28/09
ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Β΄ 28/09
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ 28/09
Η κλήρωση του 3ου γύρου του κυπέλλου της ΕΠΣΑ
Μπαίνουμε στο ψητό…
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΑ η κλήρωση του 3ου γύρου του κυπέλλου της Ένωσης.
Ευνοημένος της κλήρωσης ήταν ο Ηρακλής Περιστερίου, που πέρασε στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Νεοπεντελικός – Διάνα Ηλιούπολης
Πέρα Κλουμπ – Αρης Καλαμακίου
Πανερυθραϊκός – Φωστήρας
ΠΟΨ – Κοψαχείλα
ΑΕ Ηράκλειο – Νέα Σμύρνη
Αθηναΐδα – Παπάγος
Κεραυνός Πετρούπολης – ΠΑΣ Γαλάτσι
ΑΟ Περιστερίου – Χαλάνδρι
Πεύκη – Τριφυλλιακός
ΠΑΟ Ρουφ – Τερψιθέα
Φοίνικας Περιστερίου – Λύκοι Χαϊδαρίου
Αγία Ελεούσα – ΑΟΝ Αργυρούπολης
Λαύρα Αργυρούπολης – Αττικός
Ιωνες Αλίμου – Αγιος Δημήτριος
ΓΣ Αργυρούπολης – Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας
Ηφαιστος Περιστερίου – Ατρόμητος Χαλανδρίου
Αλσούπολη – Αγία Παρασκευή
Άγιαξ Ταύρου – Χαραυγιακός
Βριλήσσια – Απόλλων Σμύρνης
Θύελλα Αγίου Δημητρίου – Χολαργός
Ολυμπιακός Λιοσίων – Σούρμενα
Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας/ΑΟ Γλυφάδας – Δάφνη Παλαιού Φαλήρου
Τράχωνες – Παλαιό Φάληρο
Λυκόβρυση – Ατρόμητος Μεταμόρφωσης
Αθηναϊκός – Μελίσσια
Οι αγώνες θα γίνουν 1 και 8 Οκτωβρίου
Επικράτησε με 3 – 1 του Ηρακλή Περιστερίου
Εκρηκτικό ξεκίνημα για το Ηράκλειο
Μπαίνοντας με μεγάλη ένταση στον αγώνα το Ηράκλειο επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή Περιστερίου και άνοιξε λογαριασμό σε βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα και με δύο κεφαλιές του Χαραλάμπους στο 3′ και του Θεοδώρου στο 6′ προηγήθηκαν 2-0. Στο 53′ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Οικονόμου, αλλά στο 66′ έμειναν με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μήτρου Ν. με 2η κίτρινη κάρτα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90+2′ όταν από ασίστ του Χαραλάμπους ο νεαρός Καλογέρης με έξοχο τακουνάκι έκανε το 3-1.
ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αγγελόπουλος, Βρυώνης (61′ Πασιώτης), Ουρούτσι, Παρασκευάς (76′ Καλογέρης), Θεοδώρου, Καραβίδας, Αποστόλου, Λεοντόπουλος, Χαραλάμπους, Σιδηρόπουλος, Παπαδάκης (61′ Χαρακάκος).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Μαρίνης, Τσέλιος (35′ Μόκκας), Σπηλιόπουλος (46′ Πούλος), Μήτρος Π. (35′ Νίτας), Στελλίου, Μπουραζάς, Λώλος, Μήτρος Ν., Νησαριώτης (85′ Μούχλας), Πούλος Γ., Οικονόμου (69′ Βαρδαραμάτος).
Ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης δεν κατάφερε να αντισταθεί στους γηπεδούχους
Νίκη και μεταγραφική “βόμβα” για τον Απόλλων Σμύρνης
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Απόλλων Σμύρνης, που επικράτησε επί του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης με 3-1.
Στο 20′ ο Κορφιάτης με κεφαλιά έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος. Στο 62′ ο Κυριαζής έκανε το 2-0, με τον Κορφιάτη στο 67′ με το 2ο προσωπικό του γκολ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 85′ ο Καβαλάρης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ζαπαρτάς, Κυριαζής, Λεβέντης, Μεσούλι (67’ Δαφερέρας), Ρόδης, Κουκάς, Κορφιάτης (73’ Δρανδάκης), Μουστάκης (81’ Πολυχρόνης), Φάρος (67’ Βλαχομήτρος), Πινέιρο (73’ Χριστόπουλος), Τραγουστής.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Γονιδάκης, Μπαντάς, Χαλκιόπουλος, Γαλάνης, Χαριτόπουλος, Τριάντης (65’ Τασιούδης), Θεοδωρίδης (76’ Γεντίκης), Κεραμάς, Δέτσης (76’ Κουδούνας), Σύζιου (50’ Μαρμούτας), Κοντογιαννάτος (65’ Καβαλάρης).
Απέκτησε και τον Ανδρέα Βλαχομήτρο
Εντυπωσιακό φινάλε στην μεταγραφική σεζόν επεφύλασσε ο Απόλλων Σμύρνης καθώς ο ποδοσφαιρικός ηγέτης της «ελαφράς ταξιαρχίας», Αλέξανδρος Κουκάς ήρθε σε συμφωνία με τον Ανδρέα Βλαχομήτρο.
Το νέο απόκτημα της ομάδας είναι 28 χρονών (3/07/1997), αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής και έχει μεγάλη διαδρομής στις επαγγελματικές και εθνικές κατηγορίες. Ο Ανδρέας Βλαχομήτρος γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της ΑΕΚ όπου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο κάνοντας μάλιστα και 4 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα. Την περίοδο 2017-2018 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς πραγματοποιώντας 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Superleague 2.
Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε σε δυο ομάδες αφού το α’ εξάμηνο άνηκε στην Σπάρτη της Superleague 2 (11 συμμ./3 γκολ) και το β’ εξάμηνο στον Αιγινιακό. Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην άνοδο του Ιωνικού στην Superleague 2 πετυχαίνοντας σε 13 συμμετοχές 4 τέρματα.
Την επόμενη χρονιά με την ομάδα της Νίκαιας πανηγύρισε εκ νέου άνοδο στην Superleague 1 πετυχαίνοντας σε 13 εμφανίσεις 1 γκολ.
Την περίοδο 2021-2022 είχε «γεμάτη» σεζόν στη Νίκη Βόλου πετυχαίνοντας σε 31 εμφανίσεις 6 γκολ (26 πρωτάθλημα/5 Κύπελλο).
Την επόμενη σεζόν άνηκε στην ομάδα του Αιγάλεω όπου κατέγραψε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 4 τέρματα. Από τον Ιούνιο του 2023 έως και φέτος αγωνιζόταν στον Άρη Πετρούπολης στην Γ´ Εθνική με περισσότερες από 60 συμμετοχές.
Οι Τράχωνες επικράτησαν με 2 – 0
Ηττήθηκε στον Άλιμο η Αλσούπολη
Καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο 20λεπτο, οι Τράχωνες επικράτησαν επί της Αλσούπολης με 2-0 και ξεκίνησαν θετικά το νέο πρωτάθλημα.
Μόλις στο 6′ ο Λιαράκης έκανε το 1-0, με τον Τσιουρή στο 20′ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.
ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Μανωλικίδης, Δάρρας, Καραμπάτσης, Κατσαούνος,Νέστορας, Πρόι (46′ Σακολάρι), Τσιουρής (80′ Καντέρογλου), Μπαμπαλούκας, Πατρίκιος (80′ Βάρκας), Λιαράκης (80′ Αναγνωστόπουλος), Μαυρίκος (71′ Αλέξης).
ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ: Σούνας, Ψυλλάκης (42′ λ.τρ. Νίτσογλου), Πετράς, Ανδρέου, Μπάστας, Κλωνάρης, Τρούση (80′ Καραγιάννης), Δήμου (46′ Κατσιούλης), Σπυριδάκης, Δημητρακόπουλος, Κούρος (72′ Γουίλιαμ).
Η νίκη της αγωνιστικής
Μεγάλο “διπλό” του Χαλανδρίου στην Αγία Παρασκευή
Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε η νεανική ομάδα του Χαλανδρίου, που επικράτησε επί της Αγίας Παρασκευής με 1-0.
Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 10′ ο Λουκάς, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 75′ με τον Πάνο Καζάκο.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλλιαμπάκος, Ντάβος, Σπυρόπουλος (68’ Χρόνης), Νίκολι, Χαντζής, Τζέλη, Φιλίππου (46’ Μαλέλι), Στυλιανόπουλος, Καζάκος Α., Καζάκος Π., Χατίγια.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Τόλα, Καλογερίας, Τσιώλης, Κοντοές, Καρατζάς, Κολοκυθάς, Λουκάς, Θανασάς (37’ λ.τρ. Καφετζόπουλος), Χαλιμούρδας (69’ Τζήμας), Παπατριανταφύλλου, Φραγκάκης (87’ Φιλιππόπουλος).
Νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Καλυθιών
Γύρισε με το «διπλό» από τη Ρόδο η Νέα Ιωνία
Ιδανική εκκίνηση πραγματοποίησε στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Νέα Ιωνία, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε την περσινή σεζόν.
Η ομάδα του Ι. Σταυριανού επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα Καλυθιών, έπειτα από ένα παιχνίδι που είχε πάθος και αρκετές δυνατές μονομαχίες.
Οι κυανοκίτρινοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 21′, με τον Πλατέλλα να υπογράφει το γκολ με ωραίο διαγώνιο σουτ (0-1). Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ιντρίζι να πλασάρει εύστοχα τον Αντωνόπουλο (1-1).
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Ηταν το 55′ όταν ο Συρεγγέλας πήρε την μπάλα μετά από ενέργεια του Βέση, σούταρε από θέση εκτός περιοχής, εκείνη κόντραρε σε πόδια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ (Παναγιώτης Σπάρταλης): Καππάκας, Κυρίτσης (30′ λ.τρ. Αθανασίου), Γιώργου, Μαρινάκης, Καραγιάννης (64′ Μπουρνέλης), Μανιάς, Καραγεώργης, Καστρενός (64′ Παπουρδάνος), Πατρού (73′ Καγιάς), Μουστάκας (73′ Μαντικός), Ιντρίζι
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ισίδωρος Σταυριανός): Αντωνόπουλος, Βέση, Λιόφαγος (46′ Παυλάκης), Ροκάι, Γλυνός, Καμαρά (71′ Δρίκος), Σάκα (56′ Κοκκόριας), Κάμπα (77′ Ηλιόπουλος), Συρεγγέλας, Πλατέλλας, Παρασκευόπουλος (46′ Ενγκουέμ).
Πέτυχε την πρώτη του – κόντρα στον Αμαρυνθιακό – σε εθνικό πρωτάθλημα
Ιστορική νίκη για τον Κένταυρο Βριλησσίων
Την πρώτη του νίκη σε εθνικής εμβέλειας Πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Κένταυρος Βριλησσίων!
Η ομάδα του Γ. Οικονομόπουλου λύγισε με 1-0 τον Αμαρυνθιακό και ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθειά της στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Από την άλλη, η ομάδα του Αλ. Μαντζούνη είχε τις ευκαιρίες για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, στο τέλος όμως έμεινε με τη… γλυκόπικρη γεύση της καλής εμφάνισης που δεν ανταμείφθηκε.
Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι σε σουτ του Μαρούδα στο 25′.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 61′, με τον Κερασίδη να βρίσκει δίχτυα με σουτ (1-0). Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες των κυανέρυθρων να αλλάξουν τη ροή της αναμέτρησης, ο Κένταυρος διαφύλαξε το σκορ και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΡΙΛ. (Γιώργος Οικονομόπουλος): Νικοπολίδης, Λακατής, Πέτρου, Κουφάδης, Καραγλάνης (46′ Χαραλάμπους), Λιναρδάκης, Μίκι (90′ Τούσα), Κερασίδης, Γεωργογιάννης, Παυλόπουλος (65′ Μπεχράκης), Γιανταμίδης (65′ Θεοχάρης)
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Αλέξης Μαντζούνης): Σύρακας, Πλαστουργός (82′ Τουλούμης), Πανίδης, Σέχου, Λαμάι, Πατρώνης, Δημητρίου (46′ Ανοσίκε), Σιαράπης (70′ Χατζηαθανασίου), Μαρούδας, Τσούμαρης (74′ Λάμπρου), Κοτσοβός.