Περισσότεροι από 1000 αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, καθώς και τρακτέρ.
Στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες βρίσκονται και σωματεία εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και ομοσπονδίες εργαζομένων.
Αναμεσά τους και 200 αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα Χανιά, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει χθες για τον Πειραιά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμο, τα τρακτέρ προτίθενται να παραμείνουν σταθμευμένα όλο το βράδυ στην πλατεία και να αποχωρήσουν συντεταγμένα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί πλέον στις περισσότερες οδούς.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών παραμένουν το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, με τους ίδιους να σημειώνουν ότι αυτά τα ζητήματα τέθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη που τους ικανοποιεί.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων παραμένουν:
- το υψηλό κόστος παραγωγής,
- οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα,
- η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η
- καταβολή αποζημιώσεων στο 100%