Κεντρικό Θέμα
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης
Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από χθες το βράδυ.
Σήμερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, καθώς και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν, θα παρουσιάσουν όμως σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα. Οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις.
Η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κατά τόπους θα προκαλέσει λασποβροχές. Οι νότιοι άνεμοι, που στα κεντρικά και νότια πελάγη φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 Μποφόρ, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 Μποφόρ.
Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες σήμερα, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα διατηρήσουν την έντασή τους.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).
Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/2 έως τις 8 π.μ. της Δευτέρας 26/2, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Πεζούλα Καρδίτσας (42 χιλιοστά), στην Σπάρτη (41), στα Ριζώματα Ημαθίας (40), στο Δίον Πιερίας (38), στο Γύθειο (38) και στους Μολάους Λακωνίας (38).
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα1 ημέρα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας11 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ