Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
13.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλου

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον «σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο ξεχωριστό, που αγαπήθηκε από τον ελληνικό λαό για την προσωπικότητα και την προσφορά του στην τέχνη». Όπως τόνισε, τα έργα του αποτέλεσαν «ορόσημα στον νεότερο πολιτισμό της χώρας», αφήνοντας βαθύ και διαχρονικό αποτύπωμα.


    «Ποιητικός και πολιτικός μαζί»

    Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι ο Σαββόπουλος υπήρξε ένας δημιουργός που συνδύαζε την καλλιτεχνική ευαισθησία με την ενεργή παρουσία στα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ερωτήματα της εκάστοτε εποχής. «Ήταν ποιητικός και πολιτικός μαζί, πάντοτε με το θάρρος της γνώμης του και το πάθος της συμμετοχής», σημείωσε, αναδεικνύοντας τη διαχρονική του παρέμβαση στον δημόσιο λόγο.


    «Έγνοια του ήταν πάντα των Ελλήνων οι κοινότητες να είναι ενωμένες»

    Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στην ενωτική διάσταση του έργου και της προσωπικότητας του Διονύση Σαββόπουλου. «Όποιες κι αν ήταν οι εντάσεις, όσο κι αν έπαιρνε θέση, έγνοια του ήταν πάντα των Ελλήνων οι κοινότητες να είναι ενωμένες», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η τέχνη του λειτουργούσε ως γέφυρα και όχι ως διαχωριστική γραμμή.


    «Ένας ήχος αλήθειας και γνησιότητας»

    Ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε ότι το έργο του Σαββόπουλου «δεν ήταν μόνο φωνή των καιρών, αλλά ήχος αλήθειας και γνησιότητας που θα συνεχίσει να αντηχεί στο μέλλον». Απευθυνόμενος εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, ‘Ασπα, στα παιδιά του Κορνήλιο και Ρωμανό, στους οικείους και στους φίλους του μεγάλου δημιουργού.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ