Ειδήσεις
Καταδικάστηκε ο Κασσελάκης για το «πόθεν έσχες» – 50.000 ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση

Σε 30 μήνες φυλάκισης και 50.000 χρηματική ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο Στέφανος Κασσελάκης.
Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας και τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης δικάστηκε για πλημμεληματική κατηγορία που αφορά παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», σύμφωνα με τον οποίο, στα πολιτικά πρόσωπα «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή, είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα»
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα υπήρξε η δημοσιοποίηση εγγράφων αναφορικά με την ύπαρξη εταιρείας (σ.σ.: Osios LLC) που διαθέτει στις ΗΠΑ και από την οποία δόθηκαν χρήματα προς το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων (σ.σ.: 230.000 ευρώ ως δάνειο στη Left Media). Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Νομικό, ο Στ. Κασσελάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.
Ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προαναγγείλει την παρουσία του στο δικαστήριο. «Θα βρεθώ στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να αναλάβω την ευθύνη μου – αυτό που κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έχει κάνει, δηλαδή να αναλάβει την ευθύνη για κάποια αμέλεια ή τυπική παράλειψή του», είχε πει χαρακτηριστικά.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ