Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
15 C
Athens
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026

    Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σήμερα

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Σε φάση σταδιακής ύφεσης βρίσκεται η κακοκαιρία σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου, ωστόσο τα φαινόμενα παραμένουν έντονα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα πιο ισχυρά φαινόμενα εντοπίζονται στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κρήτη, όπου οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και να διαρκέσουν έως αργά τη νύχτα.

    Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

    Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν:

    • Τη δυτική και νότια Πελοπόννησο έως το μεσημέρι
    • Την Κρήτη (κυρίως δυτικά και νότια) έως αργά τη νύχτα
    • Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το πρωί έως τη νύχτα
    • Τα Δωδεκάνησα από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

    Παράλληλα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

    Άνεμοι έως 8 μποφόρ και αφρικανική σκόνη

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και τα νότια, ενώ στην Κρήτη θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.

    Την ίδια ώρα, αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν τη νότια χώρα, κυρίως την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

    Η εικόνα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 16 βαθμούς.

    Σταθερή θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

    Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και τοπικά έως 18 βαθμούς στη νησιωτική χώρα.

    Η κακοκαιρία αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ, ωστόσο τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρκετές περιοχές μέχρι και τη νύχτα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ