Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
13.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Ισραήλ: Νεκρός διοικητής της Χαμάς

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον ανώτερο διοικητή της Χαμάς, Ραϊντ Σαϊντ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως “έναν από τους αρχιτέκτονες των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023” στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σαϊντ σκοτώθηκε σε επίθεση εναντίον αυτοκινήτου στην πόλη της Γάζας.

    Σε κοινή δήλωσή τους, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ ανέφεραν ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε επίθεση της Χαμάς νωρίτερα το Σάββατο, κατά την οποία εκρηκτικός μηχανισμός τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Θύματα και αντιδράσεις

    Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, η επίθεση στο όχημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 25 ακόμη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τη Χαμάς ή από τις παλαιστινιακές αρχές ότι ο Ραϊντ Σαϊντ περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών.

    Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος περιέγραψε τον Σαϊντ ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, το οποίο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία και την ανάπτυξη του δικτύου παραγωγής όπλων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

    Καταγγελία για παραβίαση εκεχειρίας

    Η Χαμάς, από την πλευρά της, καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Στην ανακοίνωσή της, πάντως, δεν διευκρινίζει αν ο Ραϊντ Σαϊντ τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο πλήγμα.

    Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει τεταμένη, με τις εξελίξεις να προκαλούν νέες ανησυχίες για κλιμάκωση, σε μια περίοδο όπου οι διεθνείς πιέσεις για διατήρηση της εκεχειρίας εντείνονται.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ