Επιχείρηση στις φυλακές Μαλανδρίνου πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας εντός σωφρονιστικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και της ΕΚΑΜ, προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ερευνήθηκαν συνολικά 12 κελιά, ενώ συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι. Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, αυτοσχέδια όπλα και πλήθος απαγορευμένων αντικειμένων. Ειδικότερα, βρέθηκαν συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων, συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 34,5 γραμμαρίων, καθώς και 50 ναρκωτικά χάπια.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν οκτώ αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιο ξυράφι, τρία αυτοσχέδια σουβλιά, αυτοσχέδιο κατσαβίδι, μεταλλικό σωλήνα και μεταλλικές σπάτουλες, καθώς και ηλεκτρολογικό κατσαβίδι και ψαλίδια. Κατασχέθηκαν ακόμη φορητοί δρομολογητές WiFi, οκτώ κινητά τηλέφωνα, μία θρυμματισμένη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, tablet, φορτιστές και ακουστικά hands free.
Όπως διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ, 13 από τους συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ για τους υπόλοιπους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως.
Η προανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και εντάσσεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών και την ενίσχυση της ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.