Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026
15.6 C
Athens
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026

    Επαρκή τα αποθέματα καυσίμων στην Κύπρο για δύο εβδομάδες

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Τα υπάρχοντα αποθέματα καυσίμων στην Κύπρο επαρκούν για περίπου δύο εβδομάδες, διαβεβαιώνει η Πετρολίνα, ενώ η εταιρεία παρακολουθεί καθημερινά τον εφοδιασμό και προγραμματίζει τις παραλαβές από διάφορες πηγές, εξασφαλίζοντας σταθερότητα στην αγορά.

    Ο επικεφαλής της Πετρολίνα, κ. Λευκαρίτης, δήλωσε ότι τα τρέχοντα αποθέματα καυσίμων επαρκούν για περίπου 15 ημέρες, επίπεδο που θεωρείται ικανοποιητικό για τα κυπριακά δεδομένα, δεδομένου ότι οι παραλαβές πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η χώρα «είναι καλυμμένη» και δεν αντιμετωπίζει συγκεκριμένο πρόβλημα στην τροφοδοσία.

    Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν ολοκληρωθεί φορτώσεις καυσίμων από το Ισραήλ, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και αξιολογείται σε καθημερινή βάση. Πρόσθεσε ότι ο εφοδιασμός μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις αποφάσεις του διυλιστηρίου στη Χάιφα, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος διακοπής τροφοδοσίας.

    Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει εναλλακτικές πηγές προμήθειας, τόσο μέσω traders όσο και από αγορές όπως η Ελλάδα, η Μάλτα και η Ιταλία, γεγονός που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια στον εφοδιασμό της χώρας. Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για έλλειψη καυσίμων, καθώς τα αποθέματα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς για διάστημα έως δύο εβδομάδων.

    Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Λευκαρίτης υπογράμμισε ότι η αγορά πετρελαιοειδών χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεταβλητότητα. Οι τιμές είναι αβέβαιες και ενδέχεται να κινηθούν είτε ανοδικά είτε πτωτικά, ανάλογα με τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ