Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
13.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026

    Εντυπωσιακές εικόνες από την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στον Φλοίσβο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Εντυπωσιακές αεροπορικές διελεύσεις και ακροβατικοί ελιγμοί μαχητικών αεροσκαφών μάγεψαν μικρούς και μεγάλους στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Η αεροπορική επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

    Στο σημείο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με πλήθος κόσμου να απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης για να παρακολουθήσει από κοντά το εντυπωσιακό πρόγραμμα.

    Μαχητικά και ιστορικά αεροσκάφη στον ουρανό της Αθήνας

    Το ενδιαφέρον του κοινού συγκέντρωσαν οι δυναμικές διελεύσεις ενός F-35 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και των ελληνικών Rafale της 332 Μοίρας, με τους πιλότους να πραγματοποιούν θεαματικούς ελιγμούς πάνω από την παραλία. Εντυπωσιακή ήταν επίσης η εμφάνιση της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «Ζευς» και του T-6A «Δαίδαλος».

    Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η πτήση του ιστορικού Supermarine Spitfire MJ755, το οποίο πέταξε σε σχηματισμό με το T-6 Harvard, σε μια σπάνια εικόνα που ταξίδεψε το κοινό πίσω στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Στην επίδειξη συμμετείχαν επίσης πολιτικά αεροσκάφη από τις εταιρείες Sky Express και Aegean Airlines, τα οποία πέταξαν σε χαμηλό ύψος, χειροκροτούμενα από τον κόσμο.

    Η παρουσία χιλιάδων πολιτών στον Φλοίσβο επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά τη στενή σχέση του κοινού με την Πολεμική Αεροπορία και τα πληρώματά της, που συνεχίζουν να αποτελούν σημείο υπερηφάνειας για τη χώρα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ