Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
13.1 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται ότι αποσπούσε με δόλιους τρόπους επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας 11 από τους συνολικά 37 κατηγορούμενους, προκειμένου να δώσουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα.

    Περιοριστικά μέτρα αντί προσωρινής κράτησης

    Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με την ανακρίτρια να επιβάλλει περιοριστικούς όρους, δεδομένου ότι –πλην μίας εγκύου που απολογήθηκε πρώτη και φαίνεται να έχει λάβει μεγαλύτερα ποσά– τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα εμφανίζονται να έχουν εισπράξει μικρότερες επιδοτήσεις.

    Νέα προθεσμία ζήτησε ένας κατηγορούμενος

    Ανάμεσα στην πρώτη ομάδα, ο δωδέκατος κατά σειρά κατηγορούμενος ζήτησε νέα προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την τελευταία ομάδα κατηγορουμένων. Οι απολογίες θα συνεχιστούν αύριο με τη δεύτερη ομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν νέες παρουσίες την Κυριακή.

    Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες

    Όσοι παρουσιάστηκαν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο αρνούνται κάθε παράνομη πράξη, υποστηρίζοντας ότι οι επιδοτήσεις εγκρίθηκαν μετά από διαδικασίες που – όπως ισχυρίζονται – ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ