Κεντρικό Θέμα
Εισβολή στην Ουκρανία: Βόμβα έπληξε νοσοκομείο στην περιφέρεια Χαρκίβ της Ουκρανίας
Ρωσική βόμβα έπληξε νοσοκομείο στη βορειοανατολική Ουκρανία χθες Τετάρτη, διαλύοντας τα παράθυρα, καταστρέφοντας εξοπλισμό κι οδηγώντας στην εσπευσμένη απομάκρυνση δεκάδων ασθενών, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Ο Βολοντίμιρ Τιμόσκο, επικεφαλής της αστυνομίας στη Χαρκίβ, ανέφερε πως βόμβα έπληξε το νοσοκομείο στις 21:45, στην πόλη Βελίκι Μπουρλούκ, βορειοανατολικά της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας Χαρκίβ, ενώ δεύτερη έπεσε σε κοντινή απόσταση.
Μέσω Facebook, πρόσθεσε ότι από τη δομή απομακρύνθηκαν εσπευσμένα 38 άνθρωποι, οι 33 ασθενείς, 2 από τους οποίους κλινήρεις.
Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ ανέφερε μέσω Telegram πως γίνονταν εργασίες καθαρισμού στο νοσοκομείο τη νύχτα και πρόσθεσε πως προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου σε τέσσερις ανθρώπους που τραυματίστηκαν ελαφρά.
Σύμφωνα με τον κ. Σινεχούμποφ, το γεγονός πως το προσωπικό του νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα όταν κηρύχθηκε συναγερμός επέτρεψε να γίνει ομαλά η εσπευσμένη απομάκρυνση. Ασθενείς εστάλησαν σε άλλες δομές υγείας ή εξωτερικά ιατρεία.
Σε φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας διακρίνονται σχεδόν όλα τα παράθυρα του νοσοκομείου σπασμένα και συντρίμμια στον δρόμο μπροστά στο κτίριο.
Εικονίζονται ακόμη δωμάτια του νοσοκομείου με εξοπλισμό που έχει υποστεί ζημιές και σκορπισμένα συντρίμμια στο εσωτερικό.
Οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στη Χαρκίβ είναι συχνές τις τελευταίες εβδομάδες.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε σχόλιο.
Η Ρωσία αρνείται πως βάζει στο στόχαστρο πολιτικές υποδομές, αν και έχουν βομβαρδιστεί ιατρικές και εκπαιδευτικές δομές κατά τη διάρκεια του πολέμου που οδεύει να συμπληρώσει 24 μήνες.
Ο δήμαρχος της Χαρκίβ Ιχόρ Τερέχοφ ανέφερε μέσω Telegram ότι ρωσικά drones έπληξαν υποδομή στην πόλη. Δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν θύματα.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 ημέρες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός8 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12