Κεντρικό Θέμα
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – «Αγκάθι» η ακρίβεια

Ειδικότερα, ύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, συγκριτικά με τον Οκτώβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει επιπλέον 1,8% και φθάνει στο 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φθάνει στο 12,2% και καταγράφεται πλέον ως η δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%. Διαπιστώνεται, επίσης, ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.
Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.
Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η ΝΔ, με ποσοστό άνω του 80%. Υψηλά ποσοστά συσπείρωσης καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ.
Η αξιολόγηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη
Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του έχει το 45%, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη μόλις το 16%, με τις αρνητικές γνώμες να φθάνουν το 50% και το 73% αντίστοιχα.
Η ακρίβεια παραμένει πρώτο πρόβλημα
Παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης η ακρίβεια παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα για τους πολίτες καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές. Μάλιστα, τα ποσοστά αυξήθηκαν από τον περασμένο μήνα κατά 6 μονάδες με την ακρίβεια ως πρόβλημα να φθάνει το 44%.
Οι κυβερνητικές αστοχίες στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός και η διαφθορά είναι οι τομείς που η κυβέρνηση καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις της. Αντιθέτως, οι υψηλότερες επιδόσεις είναι στον τουρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική.
Οι κυβερνητικές αστοχίες στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός και η διαφθορά είναι οι τομείς που η κυβέρνηση καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις της. Αντιθέτως, οι υψηλότερες επιδόσεις είναι στον τουρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ