Κεντρικό Θέμα
«Δε μου επέτρεπαν ούτε να σκεφτώ»: Η Rana αποκαλύπτει τη ζωή υπό τους Ταλιμπάν

Αποκλειστικά στον «Χτύπο», μια γυναίκα μιλά για τον φόβο, την καταπίεση και την απόδραση από το Αφγανιστάν με τον γιο της. Η μαρτυρία της συγκλονίζει.
Η Rana περιγράφει με λόγια βαθιάς ειλικρίνειας τη ζωή υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν. Μιλά για το πώς είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον όπου άλλοι αποφασίζουν για σένα — για το σώμα σου, τις σκέψεις σου, το μέλλον σου. Να σου στερούν κάθε δυνατότητα αυτοδιάθεσης.
Η διαδρομή της από το Αφγανιστάν μέχρι την Ελλάδα, μαζί με τον μικρό της γιο, είναι ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους, εμπόδια και διαρκή πάλη για αξιοπρέπεια. Δεν ήταν εύκολη ούτε η προσαρμογή στην Ελλάδα – το τραύμα από τη βία και την καταπίεση δεν φεύγει εύκολα. Όμως η Rana μιλάει πια χωρίς φόβο.
«Όταν όλο το σύστημα γύρω σου είναι χτισμένο για να σε φιμώσει, κάθε λέξη σου γίνεται επανάσταση», λέει χαρακτηριστικά.
Η συγκλονιστική της μαρτυρία φιλοξενείται αποκλειστικά στην εφημερίδα «Χτύπος» που κυκλοφορεί , Σάββατο 31 Μαΐου.
* Μια ιστορία αντοχής, καταπίεσης και ελπίδας που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν