Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
13.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής λόγω θυελλωδών ανέμων

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και τις 12 το μεσημέρι βρίσκεται απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Πειραιά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που αγγίζουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

    Όσοι επέλεξαν να αναχωρήσουν σήμερα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού στάθηκαν τυχεροί αφού τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά.

    Όσον αφορά το λιμάνι της Ραφήνας αποφασίστηκε απαγορευτικό απόπλου για τις Κυκλάδες. Αντιθέτως, τα δρομολόγια για Μαρμάρι αναχωρούν κανονικά.

    Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο ενώ για το λιμάνι του Λαυρίου υπάρχει απαγορευτικό για Κύθνο αλλά και για την πορθμειακή γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

    Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στα λιμάνια εξαιτίας των εκατοντάδων οχημάτων που παραμένουν εκεί λόγω των ακυρωμένων ακτοπλοϊκών. Το Λιμενικό ζητά από τους πολίτες να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρίες για τις νέες ώρες αναχώρησης προκειμένου να μην προσεγγίζουν τα λιμάνια.

    Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναφέρει ότι το μελτέμι με ισχύ ανέμων ως και 9 Μποφόρ κυρίως στην περιοχή των βορείων Κυκλάδων και του Στενού Καφηρέα, δεν αναμένεται να εξασθενήσει πριν από τις 7 το απόγευμα και προειδοποιεί ότι και το Σάββατο οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 7 Μποφόρ.

    Ενδεικτικά, όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews Κώστας Στάμου, άνθρωποι με βαλίτσες στο χέρι ζητούσαν πληροφορίες, τονίζοντας ότι η ενημέρωση έπρεπε να είχε γίνει ήδη.

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ