Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026

    Ακυβερνησία δεξαμενόπλοιου νοτιοανατολικά της Σκύρου λόγω μπλακ άουτ

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Σε κατάσταση ακυβερνησίας βρίσκεται δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας και 28μελές πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 12,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σκύρου, έπειτα από απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας (μπλακ άουτ).

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο πλέουν ήδη δύο παραπλέοντα πλοία, τα οποία παρακολουθούν την κατάσταση και βρίσκονται σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας, εφόσον απαιτηθεί. Παράλληλα, τέσσερα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατευθύνονται στην περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στο περιστατικό και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πληρώματος και του πλοίου.

    Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή κρίνονται ευνοϊκές, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης περίπου 3 μποφόρ, γεγονός που διευκολύνει τις επιχειρήσεις υποστήριξης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός μέλους του πληρώματος ούτε κίνδυνος ρύπανσης.

    Οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του περιστατικού, ενώ αναμένεται νεότερη ενημέρωση σχετικά με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την πορεία του δεξαμενόπλοιου.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ