Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
19.7 C
Athens
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026

    Άνοιξαν οι τράπεζες, αλλά με περιορισμούς

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε


    Άνοιχτες είναι πάλι οι τράπεζες από το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου μετά από 3 εβδομάδες τραπεζικής αργίας. Ωστόσο τα capital controls ακόμα είναι σε ισχύ με το ημερήσιο όριο ανάληψης να παραμένει στα 60 ευρώ, αν και πλέον δίνεται η δυνατότητα στους να τραβήξουν σωρευτικά το ποσό και έως 420 ευρώ μέσα στην εβδομάδα. Μετά το πέρας της εβδομάδας το δικαίωμα αυτό θα χάνεται και το …κοντέρ θα μηδενίζεται
    Οι εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις καθώς και οι  σπουδαστές στο εξωτερικό θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.  Επίσης ανοίγουν και πάλι οι τραπεζικές θυρίδες,αν και πρέπει να επισημανθεί πως κάποιες τράπεζες έχουν ανακοινώσει πως απαιτείται πρώα να κλειστεί ραντεβού για να μην υπάρεξι συνωστισμός. Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται καταβολή μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό μπορεί να γίνει μόνο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, όχι για την ανάληψη μετρητών έως το ανώτατο όριο της κάρτας.
    Πάντως δεν έλλειψαν το πρωί της Δευτέρας ουρές σε κάποιες τράπεζες (όπως στην Εθνικής της Νέας Ιωνίας όπου τραβηξαμε τις φωτογραφίες) αν και η κατάσταση ήταν καλύτερη σε σύγκριση με ρτο τι επικρατούσε την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλα τα νέα δεδομένα για τις συναλλαγές στις τράπεζες

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ