Επιστολές
Παρέμβαση του Συλλόγου “Ήλεκτρον” προς την ΕΥΔΑΠ
Πρόβλημα δυσοσμίας στην Καναπίτσα
Επιστολή προς την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) σχετικά με τη διαχείριση των υπογείων υδάτων στην περιοχή της Καναπίτσας του Δήμου Μεταμόρφωσης έστειλε ο Περιβαλλοντικός σύλλογος της πόλης “Ήλεκτρον”. Η επιστολή είναι η ακόλουθη:
“Κύριοι,
Την περιοχή της Καναπίτσας του Δήμου Μεταμόρφωσης, διασχίζουν τρία πρώην ρέματα τα οποία σήμερα έχουν κλειστεί και έχουν εγκατασταθεί σ΄ αυτά αγωγοί λυμάτων της περιοχής. Όλα συγκλίνουν στην νότια πλευρά της συνοικίας. Η κατάσταση του υπεδάφους είναι τέτοια που βοηθά τα υπόγεια νερά της περιοχής, να ακολουθούν την προϋπάρχουσα φυσική ροή και να καταλήγουν στην περιοχή της νότιας Καναπίτσας.
Αποτέλεσμα να γεμίζουν νερά τα υπόγεια των κτιρίων, όσα από τα κτίρια της περιοχής έχουν υπόγειο. Τα νερά αυτά οι ιδιοκτήτες των κτιρίων με διαφόρους τρόπους, συνήθως με αντλίες που έχουν εγκαταστήσει, τα ρίχνουν στις υδρορροές των κτιρίων και αυτά καταλήγουν στους δρόμους. Αυτό συμβαίνει συνήθως τις νυχτερινές ώρες. Τα ίχνη από την διαδρομή των ακαθάρτων αυτών υδάτων είναι εμφανή με την ανάπτυξη πρασινάδας στις περιοχές που διέρχονται.
Πολλές φορές τα νερά αυτά είναι ακάθαρτα και δημιουργούν δυσοσμία στην περιοχή. Σημειώστε δε ότι το καλοκαίρι του 2011 ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν έκανε ψεκασμούς για τα κουνούπια και το καλοκαίρι του 2012 οι δράσεις κατά των κουνουπιών έγιναν κατόπιν εορτής και ήταν αναποτελεσματικές. Κατά συνέπεια η ύπαρξη στους δρόμους ακαθάρτων υδάτων και η αναποτελεσματική δράση κατά των κουνουπιών, βοηθά την ανάπτυξη των εντόμων, με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» γνωρίζοντας ότι η εταιρεία σας είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των υδάτων της Αττικής, παρακαλεί να μας δώσετε πληροφορίες για τον τρόπο διαχείρισης των παραπάνω υδάτων :
1.- Τα νερά που συλλέγονται στα διάφορα υπόγεια των κτιρίων, πετιούνται στον δρόμο ή ρίχνονται στην αποχέτευση; Αν πετιούνται στο δρόμο κάτω από ποιες προϋποθέσεις γίνεται αυτό;
2.- Ποιες διαδικαστικές υποχρεώσεις έχουν οι ιδιοκτήτες, στα υπόγεια των οποίων καταλήγουν τέτοια ύδατα; (όσον αφορά την πολεοδομία, τον Δήμο, την Αστυνομία, την Δ/ση Υγιεινής της περιφέρειας κλπ)
3.- Ποια Αρχή είναι αρμόδια για να ελέγχει την κατάσταση αυτή και να επιβάλει κυρώσεις; (Η Δημοτική Αστυνομία, η Αστυνομία, το Υγειονομικό της Περιφέρειας;)
4.- Σε περίπτωση που από τα νερά αυτά βγαίνει δυσοσμία τι πρέπει να κάνουν οι περίοικοι ;
O σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» είναι εκτός των άλλων σύλλογος που ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση και βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών των κατοίκων της Μεταμόρφωσης. Επιθυμούμε την συνεργασία με κάθε φορέα που έχει σχέση με το περιβάλλον και προσπαθούμε για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα θελήσετε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Κουστιμπής
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θεμιστοκλής Αλεξίου”
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν