Επιστολές
Δήλωση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αμαρουσίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Νίκου Κάββαλου

“Λένε ψέματα όσοι μιλούν
για ιδιωτικοποίηση των
δημοτικών Παιδικών Σταθμών”
Με απαράδεκτες και τραμπουκικού χαρακτήρα ενέργειες, μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών που καθοδηγούνταν από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, επιχείρησαν να ακυρώσουν τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, που αφορούσε τη διενέργεια διαγωνισμών για τον καθαρισμό των Παιδικών Σταθμών και τη σίτιση των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς.
Επικαλούμενοι ότι τάχα η Διοίκηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, προπηλάκισαν τόσο εμένα, όσο και συναδέλφους τους – εργαζόμενους της υπηρεσίας. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ακόμη απωθώντας την υπάλληλο που κρατούσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της αφαίρεσαν με βίαιο τρόπο το βιβλίο πρακτικών το οποίο μέχρι σήμερα βρίσκεται στην κατοχή τους παράνομα και καταχρηστικά. Είναι δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης. Δεν έχει όμως κανείς δικαίωμα ούτε να τραμπουκίζει, ούτε να λέει ψέματα για να στηρίξει τις απόψεις του.
Σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:
1. Καμία ιδιωτικοποίηση καμίας δημοτικής υπηρεσίας δεν γίνεται. Αυτό που ως Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών αποφασίσαμε, είναι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών την επόμενη χρονιά. Να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε και την επόμενη περίοδο να φιλοξενήσουμε χωρίς προβλήματα τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας, προσφέροντας τους υπηρεσίες ποιότητας. Να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά των σταθμών μας θα φιλοξενούνται σε καθαρούς και λειτουργικούς χώρους, και θα μπορούν να τρώνε ένα πιάτο φαγητό το οποίο θα είναι πιστοποιημένα ασφαλές και υγιεινό.
2. Προχωρήσαμε καταρχάς στη λήψη απόφασης σχετικά με την εγγραφή στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση για τη σίτιση των παιδιών αλλά και τον καθαρισμό των σταθμών. Οι περαιτέρω διαδικασίες (όροι διακήρυξης, διενέργεια διαγωνισμών) θα πραγματοποιηθούν μετά την έγκριση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όλα αυτά για να διασφαλίσουμε θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές ότι τα παιδιά των σταθμών θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα. Ασφάλεια και ποιότητα εφάμιλλη των καλύτερων νοσοκομείων και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων. Αφετέρου, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις προσωπικού που ήδη υπάρχουν, τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε βοηθητικό προσωπικό. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών είναι μεγάλος ο κίνδυνος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε τους Σταθμούς. Είχαμε λοιπόν δύο επιλογές, ή να μειώσουμε τον αριθμό των παιδιών και να κλείσουμε κάποιους σταθμούς εξαιτίας του μικρότερου αριθμού εργαζομένων. Ή να αναθέσουμε κάποιες λειτουργίες σε εξωτερικούς συνεργάτες και να αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό για να καλύψουμε τα κενά. Αυτό κάναμε.
3. Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους μας θα χάσουν τη δουλειά τους. Η αλήθεια είναι ότι εργαζόμενοι των σταθμών θα αξιοποιηθούν ως πρόσθετο βοηθητικό προσωπικό , για την καλύτερη λειτουργία των σταθμών και μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας.
4. Στο ήδη υπάρχον προσωπικό θα προστεθούν οι 39 νέοι συμβασιούχοι, που διεκδικήσαμε και πετύχαμε να μας εγκριθεί η πρόσληψη τους, οι οποίοι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 500 επιπλέον παιδιά στους Σταθμούς μας.
5. Δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη είναι να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών ούτε ένα παιδί. Αλλά για να γίνει πράξη η δέσμευση αυτή, δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
6. Για να στηρίξουμε τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τροφεία, προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες ενέργειες
•εξασφαλίσαμε μετά από διεκδίκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, την απαλλαγή από την καταβολή τροφείων σε 520 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ.
•αυξήσαμε από 7.000 σε 10.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο για τις οικογένειες που θα έχουν δικαίωμα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών τους στους Σταθμούς. Δεν υποκύπτουμε στο λαϊκισμό κάποιων που λένε καμία οικογένεια να μην πληρώνει τροφεία, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι εισοδήματα των 5 και 10 χιλιάδων, με εισοδήματα των 50 και 60 χιλιάδων.
•δώσαμε έξτρα μοριοδότηση σε άνεργες μητέρες με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, μειώσαμε το όριο αναπηρίας γονέων από το 65% στο 50%, ενώ απαλλαγές ισχύουν για στρατευμένους γονείς, φοιτητές και μονογονεϊκές οικογένειες.
•διατηρήσαμε τα τροφεία σε χαμηλό ύψος , μειωμένα κατά 15% όπως αποφασίστηκε πριν μερικούς μήνες.
Παράλληλα έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή νέων, σύγχρονων παιδικών σταθμών, σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου και με χρηματοδότηση από εθνικά προγράμματα, που θα ενισχύσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες φιλοξενίας ακόμη περισσότερων παιδιών όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι λένε ψέματα όσοι μιλούν για ιδιωτικοποίηση των δημοτικών Παιδικών Σταθμών . Δεν είναι ιδιωτικοποίηση το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας να φιλοξενούνται σε καθαρούς και λειτουργικούς χώρους, ούτε το να τρώνε πιστοποιημένα και ασφαλή γεύματα.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του.
Δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένας Σταθμός και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ