Ειδήσεις
Στο Διεθνές Παρατηρητήριο ο Δήμος Ιλίου για τη Συμμετοχική Δημοκρατία
Παρουσιάζοντας ως καλή πρακτική το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων με θέμα «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Δήμος Ιλίου διεκδικώντας το Βραβείο Καλών Πρακτικών στη Συμμετοχή των Πολιτών σε Τοπικό Επίπεδο, συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Συμμετοχική Δημοκρατία (International Observatory on Participatory Democracy-IOPD).
Το Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Συμμετοχική Δημοκρατία είναι ένα δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 500 πόλεις, ενώσεις, οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα, που ενδιαφέρονται για τη μάθηση, την ανταλλαγή εμπειριών και την εφαρμογή καλών πρακτικών συμμετοχικής δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό τη διεύρυνση της δημοκρατίας στη δημοτική διακυβέρνηση.
Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν με προτάσεις τους 36 τοπικές κυβερνήσεις από 14 χώρες (Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαδαγασκάρη, Μαυριτανία, Περού, Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες), με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από τον Δήμο Ιλίου και τον Δήμο Καλαμάτας.
Εμφανώς ικανοποιημένος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε:
«Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό καταδεικνύει τη στάση μας απέναντι στην εμπλοκή των πολιτών με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ακόμα πιο ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι τόσο νέα παιδιά έχουν τη βούληση και τη θέληση να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητά τους. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουν. Χαράσσουν ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας.».
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς