Ειδήσεις
«Σκούπα» σε Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πειραιά
Επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα διαμενόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό έναντι του Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να εκκενωθεί κτίριο, το οποίο είχε καταληφθεί παρανόμως και αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία.
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, την οποία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αριχτεκτονικού και η Δημοτική Αστυνομία, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκένωσαν και σφράγισαν το κτίριο, ενώ άμεσα θα παρέμβουν οι υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου, καθώς ο χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης.
Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα, επιχείρηση εκκαθάρισης από τον Δήμο Πειραιά, σε οικόπεδο παραπλεύρως του Κηφισού στο Νέο Φάληρο, στο οποίο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος δήλωσε: «Έπειτα από εντολή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, έγινε σήμερα παρέμβαση στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού έναντι του Αγίου Διονυσίου, προκειμένου να απομακρυνθούν οι παράνομα διαμένοντες στο χώρο. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση των υπηρεσιών του Δήμου, της Δημοτικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν οι παράνομα διαμένοντες στο κτίριο το οποίο και σφραγίστηκε. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες περίφραξης του κτιρίου, ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε τρίτα πρόσωπα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η εξέταση προσφορών για τις οροφογραφίες του κτιρίου, ύστερα από υπόδειξη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Το κτίριο θα αναπαλαιωθεί και θα αναστηλωθεί, προκειμένου να γίνει χώρος Πολιτισμού. Ήδη η Δημοτική Αρχή, το έχει εντάξει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση».
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”.
Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.
Με αποκλειστικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα και μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ