Ειδήσεις
O Πειραιάς στον «παλμό» του προσφυγικού

Σύσκεψη εργασίας για τη καταγραφή της κατάστασης και των περαιτέρω συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού για το προσφυγικό…
στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, συζητήθηκε η μέχρι τώρα λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό και οι αφίξεις προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε για τα στοιχεία, που του είχαν παράσχει οι καθ’ ύλην αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με τα οποία το Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό φιλοξενεί περίπου 1.350 άτομα ενώ σήμερα στο πρωί στο λιμάνι υπήρχαν 1.250 άτομα, τα οποία σταδιακά μεταφέρονται σε Κέντρα Φιλοξενίας, για να είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός όσων βρίσκονται εντός του λιμανιού, δεδομένου ότι καθημερινά υπάρχουν νέες αφίξεις από τα νησιά.
Κατά τη σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε η βούληση όλων των φορέων για την ύπαρξη διαρκούς συντονισμένης δράσης τους για την διαχείριση ζητημάτων, που άπτονται της Αυτοδιοίκησης και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες.
Ιδιαίτερα, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει διάχυση των αφίξεων προσφύγων από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας εκτός του Πειραιά. Επίσης, τονίστηκε ότι δεν πρέπει να προστεθούν και άλλα άτομα στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλά επίπεδα οι συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων.
Ακόμα αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Η πραγματοποίηση εντός των εβδομάδας ευρείας σύσκεψης φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για το προσφυγικό.
2. Να υπάρξει συνεργασία με τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, το ΚΕΕΛΠΝΟ και κοινωνικές δομές για τη διαμόρφωση κατάστασης εθελοντών γιατρών, που να παρέχουν άμεσα ιατρική βοήθεια σε πρόσφυγες/ μετανάστες εφόσον χρειάζεται.
3. Να γίνει συνεργασία με φορείς διερμηνέων ώστε να υπάρξει μεταφραστική κάλυψη.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν