Ειδήσεις
Γιατί συναντήθηκε ο Γ.Καραμέρος με μελισσοκόμους

Με την έναρξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2016) και στη λογική της ετοιμότητας του μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας, ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε σε καλό κλίμα με μελισσοκόμους, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού.
Με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στα δασικά οικοσυστήµατα των γεωγραφικών ορίων της χωρικής αρμοδιότητας του βόρειου τομέα, ο κ. Καραμέρος ζήτησε τη συνεργασία των μελισσοκόμων, ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα και με τα όσα ορίζονται κατά τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις.
Αφού άκουσαν προσεκτικά τον αντιπεριφερειάρχη, οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μούτσης, δεσμεύτηκαν για μια καλή συνεργασία, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος που προκύπτει από τον ανθρώπινο παράγοντα, ως προς την πρόκληση των πυρκαγιών.
Ειδικότερα, παρατίθενται προς ενημέρωση των μελισσοκόμων, τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 9 της αριθ. 9/2000 Πυροσβεστικής ∆ιάταξης :
-Το κάπνισµα κυψελών που είναι µέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις και σε απόσταση µικρότερη των 300 µέτρων από τις παρυφές των δασών επιτρέπεται µόνον εφόσον:
-Γίνει αποψίλωση της βλάστησης του χώρου εγκατάστασης των κυψελών και σε απόσταση τουλάχιστον 5 µέτρων γύρω από τις κυψέλες.
-Η ελάχιστη απόσταση του χώρου εγκατάστασης των κυψελών από τα δένδρα και θάµνους είναι τουλάχιστον 10 µέτρων.
-Στον χώρο των κυψελών διατηρείται ικανή ποσότητα νερού (τουλάχιστον 200 λίτρα νερού).
-Στις κυψέλες και σε εµφανές σηµείο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο επιτρέπεται το κάπνισµα κυψελών µόνο µέχρι τη 12η µεσηµβρινή και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι 1 (µικρή) ή 2 (µέση).
-Το κάπνισµα µελισσών που είναι σε κορµούς δένδρων επιτρέπεται εκτός αντιπυρικής περιόδου, µόνον εφόσον επικρατούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, έχουν ληφθεί τα προληπτικά µέτρα της προηγούμενης παραγράφου και έχει ενηµερωθεί η αρµόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για το χρόνο της ενέργειας του καπνίσµατος».
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν