Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
10.1 C
Athens
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

    Αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Εξειδικευμένες παρεμβάσεις και εργασίες καθαρισμού υπογείων φρεατίων γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά στο πλαίσιο ενός συνόλου έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

    Στο πλαίσιο αυτών των έργων πραγματοποιούνται, τις τελευταίες ημέρες, εργασίες καθαρισμού των υπογείων φρεατίων της σήραγγας στο ύψος της Πύλης Ε2 του λιμανιού του Πειραιά («κρητικά» πλοία), όπου επί σειρά ετών παρουσιάζονται επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

    Το έργο παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω του υπογείου του χώρου και της δυσκολίας προσέγγισης σε αυτόν. Γι’ αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τη βοήθεια από το Δήμο Κερατσινίου, τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Δραπετσώνας και τον ανάδοχο της εργολαβίας συντήρησης των οδών έκαναν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και παρενέβησαν με ειδικό προσωπικό και μέσα (βαρέα αποφρακτικά οχήματα, υδροφόρες και λοιπό εξοπλισμό) για να καθαρισθούν τα υπόγεια φρεάτια από φερτά υλικά και σκουπίδια.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, με δήλωσή του αναφέρθηκε στη σημασία των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας ειδικά σε εκείνα τα σημεία που «παραδοσιακά» εμφανίζουν προβλήματα.

    Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ