Γλυφάδας
Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο δήμος Γλυφάδας

Σε μελέτες ενεργειακής αποδοτικότητας προχωρά ο Δήμος Γλυφάδας, με τις απαιτούμενες μελέτες να χρηματοδοτούνται από κοινοτικό πρόγραμμα.
Για πρώτη φορά, ελληνικοί Δήμοι (Γλυφάδα, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι) πέτυχαν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Μέτρο ΕΕ22 – PDA του προγράμματος Horizon 2020. Το έργο PRODESA «Ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στην νότια Αττική» χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα Horizon 2020 και συγκεκριμένα το Μέτρο ΕΕ22 – PDA «Υποστήριξη για την ανάπτυξη έργων». Το εν λόγω Μέτρο χρηματοδοτεί τις μελέτες των ενεργειακών επεμβάσεων και των δράσεων που είναι απαραίτητες για την ανεύρεση και διασφάλιση της χρηματοδότησής τους.
Οι κύριοι στόχοι στη Γλυφάδα είναι η ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την ενεργειακή ανακαίνιση συνολικά 26 δημοτικών κτηρίων (Δημαρχείο, παλαιό Δημαρχείο, σχολεία, κλπ.) και η υλοποίηση μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων χρηματοδοτικών σχημάτων. Θα μελετηθούν και θα εφαρμοσθούν νέα χρηματοδοτικά σχήματα που συμπληρώνουν τις τυχόν δημόσιες επιχορηγήσεις με ιδιωτική χρηματοδοτική συμμετοχή, η οποία αποπληρώνεται με βάση την επιτυγχανόμενη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
Επίσης στόχος είναι η βελτίωση του οδοφωτισμού στους δρόμους και τις πλατείες της Γλυφάδας, με αντικατάσταση των λαμπτήρων με λάμπες LED και μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται (άρα και της αντίστοιχης δαπάνης) κατά 60%.
«Με το εγχείρημα αυτό μειώνουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες και βοηθάμε αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, με σημαντικές παρεμβάσεις σε κτήρια και στους δρόμους της πόλης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ