Ειδήσεις
Δεκάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις
Εντατικοποίηση των ελέγχων για την
καταπολέμηση της αδήλωστης εργασίας
Συνεχίζονται οι οργανωμένες επιχειρήσεις μικτών κλιμακίων ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την ΕΥΠΕΑ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το ΣΔΟΕ, με στόχο να πληγεί ριζικά το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και να ανασταλούν οι διαθέσεις όσων επιθυμούν να κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών και του ελληνικού δημοσίου.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε – σε εφαρμογή του άρθρου 31 του Ν.3996/2011 – έλεγχος από μικτό κλιμάκιο σε μεγάλη επιχείρηση τηλεμάρκετινγκ και εμπορίας οικιακών συσκευών, με συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα. Διαπιστώθηκε απασχόληση τριάντα οκτώ ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ 23.000,00 ευρώ για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Θα ακολουθήσει περαιτέρω λεπτομερής έλεγχος των φορολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών στοιχείων με όλες τις συνακόλουθες κυρώσεις, εφόσον προκύψουν παραβάσεις.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μιχ. Χάλαρης σε δήλωσή του ανέφερε ότι «όσον αφορά στην πάταξη της αδήλωτης εργασίας δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Με συντονισμένη και διαρκή προσπάθεια μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα».
Στο στόχαστρο του μικτού κλιμακίου βρέθηκαν και επιχειρήσεις «φασόν» στις περιοχές Πατησίων και Νέας Ιωνίας. Ελέγχθηκαν τέσσερις επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε απασχόληση σαράντα τριών παράνομων αλλοδαπών. Συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα είκοσι μία χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ 21.500,00 ευρώ και συνελήφθησαν, από τη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, είκοσι οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας. Και σε αυτή την περίπτωση ο έλεγχος των φορολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών στοιχείων θα ακολουθήσει άμεσα.
Τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των τριών Υπηρεσιών συνεχίζουν τους ελέγχους επεκτείνοντας την ελεγκτική δραστηριότητά τους και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 εβδομάδα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν