Ειδήσεις
Θα στεγαστεί στο κτίριο του “Κεράνη”
Μετακομίζει το Υπουργείο Οικονομικών στου Ρέντη
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για το πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως πράγματι θα παραλάβει σύντομα το ως άνω Κτίριο Γραφείων Δημόσιας Διοίκησης επί της οδού Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.
Το Κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 μ2 με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 μ2. Περιλαμβάνει 6 ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες, 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά panels για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου.
Για το ίδιο κτίριο πάντοτε, εξετάζεται η πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παντελή Οικονόμου να στεγαστούν οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Υπολογίζεται πως από την μεταστέγαση αυτή θα εξοικονομηθούν 7.039.654,08 ευρώ ετησίως από ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα σε περισσότερα από πενήντα κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας.
Πάντως, έχουν παρατηρηθεί αντιδράσεις από τους υπαλλήλους λόγω της απόστασης και της μη επαρκούς συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του σημείου με το Υπουργείο να τονίζει πως εξετάζει το ζήτημα της μετακίνησης του προσωπικού και σχεδιάζει την αντιμετώπισή του, με ενδεχόμενη συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν