Ειδήσεις
Τουρισμός για όλους: Δικαιούχοι και συνταξιούχοι, τι ισχύει για όσους πληρούν πάνω από ένα κριτήριο
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με την ονομασία “Τουρισμός για Όλους” παρέχει voucher διακοπών, τα οποία μπορούν να φτάσουν έως 400 ευρώ, με στόχο την προώθηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης.
Το πρόγραμμα ενισχύει τη ζήτηση για υπηρεσίες διαμονής, παρέχοντας επιδότηση σε επιλεγμένους δικαιούχους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντός της επικράτειας.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια ανανεωμένη άυλη χρεωστική κάρτα, σε ψηφιακή μορφή, γνωστή και ως ψηφιακό voucher.
Αυτή την κάρτα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, προκειμένου να καλύψουν εξολοκλήρου ή εν μέρει τα έξοδα των διακοπών τους στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση, μέσω του προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:
Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
– Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
– Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
– Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
Ποσό ύψους 400 ευρώ για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.
Η οικονομική διευκόλυνση για την πραγματοποίηση διακοπών (χειμερινών ή καλοκαιρινών) πιστώνεται στον εκάστοτε δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, μέχρι δηλαδή την ημερομηνία λήξης του Β’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024».
Εισοδηματικά κριτήρια
Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ορίζονται ως εξής:
– ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ: 19.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 31.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)
– ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ: 20.500 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 32.500 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)
– ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ: 22.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 34.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)
– ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ: 24.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 36.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)
– ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ: 29.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 41.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).
Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
Ποιοι αποκλείονται
Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
Οι κληρωθέντες του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους για τα έτη 2022-2025», ήτοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανεξαρτήτως αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας11 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ