Ειδήσεις
Τουλάχιστον 5 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη
Τουλάχιστον πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη από μια περιοχή κοντά στην πόλη Βιμερέ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.
Η γαλλική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποτυχημένη προσπάθεια να διαπλεύσουν τη Μάγχη και πρόσθεσε ότι η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση σε μια παραλία μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.
Η εκπρόσωπός της δεν γνωρίζει, όπως δήλωσε, πόσα πρόσωπα αφορά το περιστατικό, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετά “άψυχα σώματα”.
Η τοπική αστυνομία δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ακτοφυλακής, μέλη της διεξάγουν ακόμη θαλάσσια επιχείρηση έπειτα από ένα “έντονο” πρωινό με πολλές απόπειρες μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μάγχη.
Το Στενό της Μάγχης είναι από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως και τα ρεύματα εκεί είναι ισχυρά, γεγονός που καθιστά επικίνδυνο τον διάπλου με μικρές βάρκες.
Οι διακινητές ανθρώπων συνήθως υπερφορτώνουν πλαστικές λέμβους σε κακή κατάσταση αφήνοντάς τες να επιπλέουν μετά βίας, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα κύματα καθώς προσπαθούν να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Κεντρικό Θέμα1 ημέρα ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς